Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η καταιγίδα έφερε στο φως στιλέτο της Εποχής του Χαλκού

Η καταιγίδα έφερε στο φως στιλέτο της Εποχής του Χαλκού – Στη λαβή του έχει γραμμικά μισοφέγγαρα και σταυρούς

Ερευνητές από την Ένωση για την Προστασία των Μνημείων St. Cordula ανακάλυψαν ένα σπάνιο στιλέτο της εποχής Hallstatt, που αποκαλύφθηκε έπειτα από μια καταιγίδα που προκάλεσε την κατάρρευση τμήματος ενός βράχου της Βαλτικής Θάλασσας.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο 1.800 ετών που ανήκει σε Ρωμαίο στρατιώτη – Τον έθαψαν με το στιλέτο του και του έκοψαν τα πόδια
Ο πολιτισμός Χάλστατ, αναπτύχθηκε από τα τέλη της Εποχής του Χαλκού έως τις αρχές της Εποχής του Σιδήρου και αναπτύχθηκε στην Κεντρική Ευρώπη, από το 1.200 π.Χ. έως το 500 π.Χ. Ο πολιτισμός Χάλστατ σηματοδοτεί μια καθοριστικής σημασίας φάση στην προϊστορία της Ευρώπης, το μεταβατικό στάδιο ανάμεσα στην Εποχή του Χαλκού και, τις περισσότερο καταγεγραμμένες κοινωνίες της Εποχής του Σιδήρου.

Θεωρείται θεμέλιο του πρώιμου κελτικού πολιτισμού στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Βρέθηκε μπρούτζινο στιλέτο ηλικίας 3.600 ετών σε υποθαλάσσια ανασκαφή – Ανήκει σε έναν από τους πιο γνωστούς πολιτισμούς της ελληνικής αρχαιότητας

Το στιλέτο, το ανακάλυψε ο Jacek Ukowski, πρόεδρος της ερευνητικής ένωσης για τη διάσωση των μνημείων στην πολωνική πόλη Kamień Pomorski. Το ανακάλυψε σε ένα σώμα πηλού που είχε αποκοπεί από έναν γκρεμό της Βαλτικής ακτής.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το στιλέτο έχει ηλικία 2.800 ετών, την περίοδο του πολιτισμού Χάλτστατ Γ’, της πρώιμης εποχής του Χαλκού. Με μήκος 24.2 εκατοστά, το στιλέτο έχει λεπτεπίλεπτη διακόσμηση σ’ όλη τη λεπίδα και, στη λαβή του έχει γραμμικά μισοφέγγαρα και σταυρούς – μάλλον αστέρια.

Ανακαλύφθηκαν τείχη και πύλη ύψους 3 μέτρων σε αρχαία ελληνική πόλη – Τι αποκαλύφθηκε για την άλωση της
“Μοναδικό εύρημα στην Πολωνία”
Ο Grzegorz Kurka, διευθυντής του ιστορικού μουσείου της Kamień, εξήγησε ότι, οι διακοσμήσεις στην επιφάνεια του στιλέτου, μπορεί να παραπέμπουν σε λατρεία του ήλιου, υποδηλώνοντας ότι έχει και τελετουργική αξία.

“Ένα έργο τέχνης! Από άποψη δεξιοτεχνίας, είναι πολύ υψηλής ποιότητας και εξαιρετικά φιλοτεχνημένο. Κάθε χαραγμένο στοιχείο, είναι διαφορετικό. Όσο για τα ευρήματα στην Πολωνία, δεν έχω συναντήσει ποτέ τέτοιο στιλέτο”, εξηγεί ο Kurka.

Εκτενέστερες μελέτες με μεταλλουργική ανάλυση, θα δείξουν τη σύνθεση του κράματος, το επίπεδο του χαλκού και του κασσίτερου. “Μπορεί να εισαγόταν και χυτευόταν σε ένα από τα εργαστήρια της νότιας Ευρώπης”, εξηγεί ο Kurka. “Η ανακάλυψη του στιλέτου, είναι απόδειξη της συναρπαστικής ιστορίας της περιοχής και της Δυτικής Πομερανίας στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων”, καταλήγει ο Kurka.

πηγή:www.enikos.gr



Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας
Συμφωνώ