Καψαλισμένο, με βελούδινη κρέμα και μοναδική υφή…

Καψαλισμένο, με βελούδινη κρέμα και μοναδική υφή: Πού θα φας φανταστικο βασκικό cheesecake στην Αθήνα

Όσοι αγαπούν την υψηλή γαστρονομία ξέρουν καλά πως στη χώρα των Βάσκων συμβαίνουν πράγματα σπουδαία, πράγματα τρανά. Κάπως έτσι ή μάλλον ακριβώς έτσι, μυηθήκαμε στο μαγικό κόσμο του βασκικού cheesecake. Και γίναμε παντοτινοί φαν. Κι από την Βασκονία, ήρθε στην Αθήνα. Πρώτα το είδαμε να το φτιάχνουν γνωστοί σεφ και food bloggers, όπως ο Πετρετζίκης και η εξαίρετη Madame Ginger, και μετά άρχισαν να το ζητάνε στα μαγαζιά. Και κάπως έτσι, φτάσαμε να γίνει ένα γλυκό που αν το δεις στο μενού, είναι σφραγίδα ποιότητας για το μαγαζί.

Αυτή η όψη καμένου που έχει – εξ ου και ότι το λένε και Burnt. Αυτή η κρέμα που σε χτυπάει σαν έρωτας κεραυνοβόλος με το που «σκάει» στο στόμα. Είναι άλλο πράγμα από το κλασικό cheesecake, επίσης βέβαια μια ωδή στη νοστιμιά. Γι’ αυτό και έγινε απίστευτα δημοφιλές.

Το καλό για μας είναι πως δεν χρειάζεται να… τραβιόμαστε ως τη βόρεια Ισπανία για να γευτούμε αυτόν το γλυκό θησαυρό. Στην Αθήνα έχουμε μαγαζιά που κατέχουν την τέχνη του βασκικού cheesecake και μας το προσφέρουν λαχταριστό και πεντανόστιμο. Εμείς γνωρίζουμε 6, αλλά επειδή δεν τα ξέρουμε κι όλα, αν μας διέφυγε κάτι, δώστε μας info.

6 μαγαζιά για βάσκικο τσιζκέικ στην Αθήνα

 

Fika

Η τόσο ιδιαίτερη υφή που έχει το βασκικό cheesecake αποθεώνεται στο Fika. Αυτός ο σπάνιος συνδυασμός πυκνότητας και κρεμώδους. Κάθε μπουκιά σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο μαγικό.

Στο Fika το φτιάχνουν όσο πιο κοντά γίνεται στο παραδοσιακό και είναι πάντα ολόφρεσκο και γευστικότατο.Fika
Η τόσο ιδιαίτερη υφή που έχει το βασκικό cheesecake αποθεώνεται στο Fika. Αυτός ο σπάνιος συνδυασμός πυκνότητας και κρεμώδους. Κάθε μπουκιά σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο μαγικό

Στο Fika το φτιάχνουν όσο πιο κοντά γίνεται στο παραδοσιακό και είναι πάντα ολόφρεσκο και γευστικότατο.

Βούρβαχη 6, Ακρόπολη

 

Sweet Nolan

Το αγαπημένο γλυκό του σεφ Κοντιζά είναι τα pasteis de nata, τα πορτογαλικά ταρτάκια με την crispy σφολιάτα και την ελαφρώς καμένη κρέμα που τρώει και η Έμμα Στόουν στο Poor Things.

Αλλά το αγαπάει πολύ και το βασκικό cheesecake. Γι’ αυτό και στο Sweet Nolan είναι κάτι παραπάνω από υπέροχο. Το πόσο πολύ άρεσε ως επιδόρπιο στον Προβελέγιο ήταν άλλωστε μια από τις αφορμές που δημιουργήθηκε το «ζαχαροπλαστικό» αδελφάκι του Nolan. Το τυρί το φτιάχνουν μόνοι τους και αυτό απογειώνει τη γεύση.

Απόλλωνος 6Β, Σύνταγμα

 

Joshua tree café

Είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή, αν όχι το δημοφιλέστερο από τα γλυκά του μενού αυτού του μαγαζιού. Προφανώς και δικαίως. Αφού το φτιάχνουν τέλειο!

Το καλοκαίρι σερβίρεται με φράουλα, το χειμώνα με σιρόπι πικραμύγδαλου. Πάντα με βελούδινη κρέμα και το τέλειο κάψιμο. Πληθωρικό, απολαυστικό.

Αναπαύσεως 13, Μετς

 

Lot51

Είναι ένα μαγαζί που πολύ γρήγορα έγινε στέκι, που αγαπήθηκε αμέσως από πολύ κόσμο. Το βασκικό cheesecake ήταν μια από τις βασικές αιτίες για να ξεχωρίσει.

Ζουμερό, βελούδινο, με καμένη όψη και κρεμώδη υφή συνδυάζεται με ένα κουλί από μούρα για να φτάσει σε σημείο «πω ρε φίλε!»

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσσια

 

Pangaia

Δεν είναι μόνο πως ξέρουν πώς να φτιάχνουν καλό βασκικό cheesecake. Είναι πως έχουν βρει και το κατάλληλο συνοδευτικό. Αυτή τη μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα που θαρρείς πως φτιάχτηκε για να τρώγεται με αυτό το καλούδι που μας χάρισαν οι Βάσκοι.

Εξαιρετικός καφές και πεντανόστιμο brunch, αυτά σου λένε οι περισσότεροι που ξέρουν όταν μιλάνε για το Pangaia. Το βασκικό cheesecake τους πρέπει οπωσδήποτε να μπει επίσης στη συζήτηση.

Κωνσταντινουπόλεως 67, Κεραμεικός

 

Lokal Athens

Ο Άγιος Δημήτριος είναι στις περιοχές που θα έχουν τεράστιο hype στα επόμενα 4-5 χρόνια και μαγαζιά όπως το Lokal, σίγουρα έχουν και θα έχουν μερίδιο σε αυτή την άνθιση. Ιδανικό για πρωινό και brunch, να πιεις το καφεδάκι σου, αλλά φάε όπως και δήποτε το basque cheesecake του.

Λεωφόρος Αγ. Δημητρίου 33, Άγιος Δημήτριος



Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας
Συμφωνώ
Μετάβαση στο περιεχόμενο