Οι άνδρες που είναι καλοί με τα παιδιά είναι πιο ελκυστικοί

elkystikoi-mpampades

Οι γυναίκες θεωρούν τους άνδρες πιο ελκυστικούς όταν τους βλέπουν να αλληλεπιδρούν με παιδιά, λένε οι επιστήμονες.

Η ερωτική έλξη μεταξύ των δύο φύλων έχει κεντρίσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον των επιστημόνων και των ερευνητών.

Μια κρίσιμη πτυχή αυτής της έλξης επικεντρώνεται γύρω από τη γονιμότητα μιας γυναίκας, η οποία φαίνεται να παίζει ρόλο στη διαμόρφωση των προτιμήσεων των ανδρών σε πιθανές συντρόφους.

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Evolutionary Psychological Science έδειξε ότι οι γυναίκες βρίσκουν τους άνδρες πιο ελκυστικούς όταν αλληλεπιδρούν με παιδιά, παίζουν μαζί ή τα φροντίζουν.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν αυτή τη μελέτη για να διερευνήσουν μια ενδιαφέρουσα πτυχή της ανθρώπινης έλξης που δεν έχει διερευνηθεί εκτενώς: Αυτή η έλξη απορρέει από εξελικτικές θεωρίες που υποδηλώνουν ότι ορισμένα χαρακτηριστικά σε δυνητικούς συντρόφους, όπως η καλή συμπεριφορά και ανατροφή παιδιών, εκτιμώνται ιδιαίτερα επειδή σηματοδοτούν αξιοπιστία και καταλληλότητα για τη δημιουργία οικογένειας.

Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι οι γυναίκες, λόγω της μεγαλύτερης βιολογικής τους «επένδυσης» στους απογόνους (π.χ. εγκυμοσύνη και θηλασμός), τείνουν να προτιμούν συντρόφους που μπορούν να τους παρέχουν πόρους και προστασία.

«Άκουσα από γυναίκες που δραστηριοποιούνται σε εφαρμογές γνωριμιών ότι οι άνδρες συχνά χρησιμοποιούσαν φωτογραφίες προφίλ με τα παιδιά τους (ακόμη και άνδρες που δεν αναζητούσαν σοβαρή σχέση), ανέφερε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Πίτερ Μπος, καθηγητής στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Σπουδών για το Παιδί στο Πανεπιστήμιο του Leiden.

«Έμεινα έκπληκτος και αναρωτήθηκα γιατί οι άνδρες θα το έκαναν αυτό;», είπε χαρακτηριστικά. «Τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα, οι γυναίκες έβρισκαν τη φροντίδα ελκυστική», πρόσθεσε.

Επιπλέον, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι αξιολογήσεις της ελκυστικότητας από τις γυναίκες διαφοροποιούνταν ανάλογα με τον εμμηνορροϊκό τους κύκλο. Οι γυναίκες που ανέφεραν ότι βρίσκονταν στη φάση της ωορρηξίας βαθμολόγησαν τους άνδρες συνολικά υψηλότερα ως προς την ελκυστικότητα.

Τι θέλουν (και τι δεν θέλουν) οι γυναίκες από τους άνδρες;

  • Πιο επιθυμητοί και ελκυστικοί στις γυναίκες είναι οι καλοί, δίκαιοι, γενναιόδωροι και ευγενικοί άνδρες σε σχέση με τους πλούσιους, σύμφωνα με νέα έρευνα από το UCL (University College London).
  • Μελέτη στην οποία συμμετείχαν συνολικά 1.300 ζευγάρια αποκάλυψε ότι οι άνδρες που συνεισφέρουν περισσότερο στις δουλειές του σπιτιού, όπως είναι για παράδειγμα η καθαριότητα και το μαγείρεμα, είχαν εντονότερη σεξουαλική ζωή.
  • Σύμφωνα με ερευνητές Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Κουίνσλαντ, οι γυναίκες αξιολογούν συνήθως υψηλότερα σε έναν άνδρα την ηλικία, τη μόρφωση, την εξυπνάδα, το εισόδημα, την αξιοπιστία και τη συναισθηματική σύνδεση μαζί του.
  • Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε Evolutionary Psychological Science οι γυναίκες βρίσκουν κατά 40% λιγότερο ελκυστικούς τους άνδρες που έχουν πολλές γυναίκες φίλες.


Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας
Συμφωνώ
Μετάβαση στο περιεχόμενο