Η μεγάλη γιορτή του βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Η μεγάλη γιορτή του βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Η πολυαναμενόμενη γιορτή του βιβλίου άνοιξε τις πόρτες της στο Πεδίον του Άρεως, 6 Σεπτεμβρίου, με στόχο να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες, τόσο από τους λάτρεις του βιβλίου όσο και από νέους αναγνώστες. Το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, θα φιλοξενήσει περισσότερους από 200 εκδοτικούς οίκους, 280 περίπτερα και 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας.

Εκδηλώσεις για όλες τις προτιμήσεις

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά δρώμενα και πολλά άλλα. Κάποιες από τις πιο ξεχωριστές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την παιδική θεατρική παράσταση «Ο θρύλος της Μουλάν», παραστάσεις Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Νικόλα Τζιβελέκη και συναυλίες από καλλιτέχνες όπως ο Μάριος Στρόφαλης με τη Μάρθα Μορελεόν. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις από το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και την Ελληνική Ακαδημία Κόμικς, προσφέροντας μια πλούσια ποικιλία ψυχαγωγίας.

Το Κεντρικό Αφιέρωμα: «Νεολαία και Ανάγνωση»

Το φετινό αφιέρωμα είναι αφιερωμένο στη νεολαία και τον ρόλο της ανάγνωσης στην ευαισθητοποίηση για σημαντικά ζητήματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον, η τεχνολογία και η Τεχνητή Νοημοσύνη. Μέσω των βιβλίων, οι νεότερες γενιές καλούνται να αναζητήσουν απαντήσεις σε καίρια φιλοσοφικά και πρακτικά ερωτήματα, ενισχύοντας έτσι τη σχέση τους με τον πολιτισμό.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Επιπλέον, υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Αττικής και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων. Στη διοργάνωση συμμετέχουν και πολιτιστικοί φορείς όπως το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών», το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ανάγνωσης, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση. Αξίζει να το επισκεφτείτε από τις 6 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως.

  • Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30
  • Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00
  • Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.



Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας
Συμφωνώ
Μετάβαση στο περιεχόμενο