Ανακαλύψτε τα Ωραιότερα Λουλούδια του Σεπτεμβρίου

Ανακαλύψτε τα Ωραιότερα Λουλούδια του Σεπτεμβρίου

Σας αρέσουν τα λουλούδια; Σας αρέσει να διακοσμείτε το σπίτι σας με φρέσκα, ζωντανά χρώματα; Τότε ο Σεπτέμβριος είναι ο ιδανικός μήνας για να το κάνετε!

Αν και το καλοκαίρι έχει τελειώσει, αυτό δεν σημαίνει ότι τα λουλούδια έχουν φύγει. Ο Σεπτέμβριος φέρνει μαζί του μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων, με πλήθος λουλουδιών που ανθίζουν και κοσμούν κήπους και βεράντες.

Ποια όμως είναι τα λουλούδια που ταιριάζουν ιδανικά για τον Σεπτέμβριο; Ας δούμε μερικά από τα πιο δημοφιλή:

Υάκινθος Πώς θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας ο υάκινθος, το λουλούδι που συμβολίζει την ελπίδα και την αισιοδοξία; Σε αντίθεση με την άνοιξη που ανθίζει σε έντονα χρώματα, ο Σεπτέμβριος φέρνει υάκινθους σε πιο παστέλ αποχρώσεις, όπως ροζ, λευκό και λιλά. Μπορείτε να τους φυτέψετε σε γλάστρες ή στον κήπο σας,

Αλστρομέριες Γνωστή και ως “λουλούδι του Ίνκα”, η άλστρομέρια είναι ένα πανέμορφο λουλούδι που ανθίζει σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, όπως λευκό, ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο.
Είναι ιδανική επιλογή για βάζο, καθώς διατηρείται φρέσκια για αρκετές ημέρες. Συμβολίζει τη φιλία και την αφοσίωση, ό,τι χρειάζεστε για να ομορφύνετε το σπίτι σας τον Σεπτέμβριο.

Ζέρμπερα Η ζέρμπερα, γνωστή και ως “μαργαρίτα της Αφρικής”, είναι ένα χαρούμενο λουλούδι που φέρνει αισιοδοξία και ζωντάνια στον χώρο σας. Ανθίζει σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, όπως λευκό, ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο και μωβ. Είναι ιδανική για βάζο, καθώς διατηρείται φρέσκια για αρκετές ημέρες. Συμβολίζει την αγάπη, την αφοσίωση και την αισιοδοξία, ό,τι χρειάζεστε για να υποδεχτείτε το φθινόπωρο με χαμόγελο.

Φρέζια Αν και την αποκαλούν το λουλούδι του χειμώνα, η φρέζια είναι πολύ δημοφιλής και το φθινόπωρο.Είναι ένα από τα πιο αρωματικά λουλούδια και προτιμάται πολύ για γαμήλιες ανθοδέσμες. Αν λοιπόν έχετε σκοπό να παντρευτείτε τον χειμώνα σκεφτείτε αυτό το πανέμορφο αρωματικό λουλούδι που κατάγεται από τη γειτονική μας Αφρική.

Ίρις Το πανέμορφο αυτό λουλούδι πήρε το όνομά του από τη θεά Ίριδα, την θεά του ουράνιου τόξου αλλά και την αγγελιοφόρο των θεών. Η Ίρις μετέφερε μηνύματα από τον ουρανό στη γη χρησιμοποιώντας την καμπύλη του ουράνιου τόξου. Από εκεί έμεινε και η λέξη ίρις που σημαίνει “μάτι του ουρανού”. Αυτό το όνομα δόθηκε επίσης στην κόρη των ματιών μας και σημαίνει ότι καθένας από μας κουβαλάει μαζί του ένα κομμάτι ουρανού.

Χρυσάνθεμο Το χρυσάνθεμο, γνωστό και ως “λουλούδι του φθινοπώρου”, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια της εποχής. Ανθίζει σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, όπως λευκό, ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο και μωβ. Είναι ιδανικό για βάζο, καθώς διατηρείται φρέσκια για αρκετές ημέρες. Συμβολίζει τη μακροζωία.

Εκτός από τα λουλούδια που αναφέραμε προηγουμένως, υπάρχουν και άλλες πανέμορφες επιλογές για να διακοσμήσετε το σπίτι σας τον Σεπτέμβριο:

Τριαντάφυλλα: Τα τριαντάφυλλα, σύμβολο αγάπης και ρομαντισμού, ανθίζουν σε πλήθος χρωμάτων και ποικιλιών και αποτελούν μια κλασική επιλογή για βάζο.
Ορχιδέες: Οι ορχιδέες, με τα εξωτικά τους άνθη και τα έντονα χρώματα, προσθέτουν μια αίσθηση πολυτέλειας στον χώρο σας.
Ηλιοτρόπια: Τα ηλιοτρόπια, με τα μεγάλα τους κίτρινα άνθη, φέρνουν αισιοδοξία και καλοκαιρινή διάθεση στον Σεπτέμβριο.



Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας
Συμφωνώ
Μετάβαση στο περιεχόμενο