Ο Phil Collins έγραψε το “In the Air Tonight” μετά από ένα διαζύγιο

Phil Collins

Ο Chris Stapleton και ο Snoop Dogg ηχογράφησαν μια δυναμική νέα έκδοση του εμβληματικού τραγουδιού για το Monday Night Football , αλλά το νόημα του πρωτότυπου του 1981 είναι πολύ πιο ζοφερή.

Περισσότερα από 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το 1981, το «In the Air Tonight» εμβληματικό τραγούδι του Phil Collins έλαβε μια απροσδόκητη διασκευή. Με την έναρξη της σεζόν NFL 2023, το ESPN αποκάλυψε μια νέα έκδοση του κομματιού με τον Chris Stapleton και τον Snoop Dogg ως θέμα για τις εκπομπές του Monday Night Football — εισάγοντας μια νέα γενιά θαυμαστών στον Collins και τη μουσική του.

Όμως, ενώ το νέο εξώφυλλο έχει σκοπό να δημιουργήσει ενθουσιασμό στους θεατές που παρακολουθούν το μεγάλο παιχνίδι, οι συνθήκες πίσω από το πρωτότυπο είναι πολύ πιο ζοφερές και πιο προσωπικές. Ο Collins, τώρα 72, έγραψε το τραγούδι μετά τον αποτυχημένο γάμο του με την πρώην σύζυγό του Andrea Bertorelli. Οι σκοτεινοί του στίχοι και οι κυκλοθυμικοί ήχοι του ντραμς αντανακλούσαν τον θυμό και τη θλίψη που ένιωσε ο μουσικός πριν και μετά το διαζύγιό τους το 1980.

Το “In the Air Tonight” έγινε μια επιτυχία που καθόρισε την καριέρα για τον μακροχρόνιο frontman των Genesis, αλλά ο Bertorelli πιστεύει ότι το τραγούδι έχει ενισχύσει μια ανακριβή απεικόνιση της σχέσης τους και των συνθηκών που οδήγησαν στον χωρισμό τους. Αν και ο Κόλινς έχει δικαιολογήσει τη συναισθηματική του απάντηση, ακόμη και ο ίδιος δεν έχει προσφέρει ποτέ μια πλήρη περιγραφή του νοήματος του τραγουδιού.

Πηγή: www.biography.com



Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας
Συμφωνώ
Μετάβαση στο περιεχόμενο