Το φρούτο με τα περισσότερα οφέλη
Το καρπούζι παρέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών Α, Β, C και D, καθώς και λυκοπένιο -ένα αντιοξειδωτικό που του δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα και προστατεύει την καρδιαγγειακή υγεία- και κιτρουλίνη (που προάγει την παραγωγή οξειδίου του αζώτου και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος).
Ο Amil López, φαρμακοποιός και διατροφολόγος με έδρα την Ισπανία, μας υπενθυμίζει ότι το καρπούζι, όπως το πεπόνι, το μήλο, το αχλάδι και η παπάγια, φροντίζει την υγεία του εντέρου μας καθώς προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, ο ειδικός εξηγεί ότι, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, «μειώνει την κατακράτηση υγρών και προκαλεί κορεσμό», αποτρέποντας έτσι την πείνα και τον πειρασμό για σνακ μεταξύ των γευμάτων.
Από την πλευρά της, η Itziar Digón, ειδική ψυχολόγος στο Food and Mindful Eating, μας υπενθυμίζει ότι αυτό το φρούτο μας βοηθά να αποτοξινώσουμε το σώμα μας και να έχουμε επίπεδη κοιλιά.
Μπορείτε να το καταναλώσετε ως συμπλήρωμα στο πρωινό ή στο σνακ σας σε χυμό ή smoothie.
Από την πλευρά της, η Δρ Raquel Novo, επικεφαλής της ομάδας Δερματολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο HM Montepríncipe, εξηγεί ότι λόγω της συμβολής του σε καροτίνες και βιταμίνες Α και C, το καρπούζι είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για τη φροντίδα του δέρματός μας γιατί μας κρατά ενυδατωμένους και προάγει την παραγωγή κολλαγόνου.