Γιατί πρέπει να έχετε ένα απλό λεμόνι στην κατάψυξη
Γιατί πρέπει να έχετε ένα απλό λεμόνι στην κατάψυξη: ένα κόλπο που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε για το μαγείρεμα
Το κατεψυγμένο λεμόνι δεν είναι ένα χαλασμένο προϊόν, αλλά ένα πραγματικό μαγειρικό συμπύκνωμα που αναδεικνύει τη γεύση του με έναν εντελώς νέο τρόπο.
Όταν καταψύχονται, οι κρύσταλλοι πάγου σπάνε τις κυτταρικές δομές του ξύσματος, απελευθερώνοντας κρυμμένα αιθέρια έλαια που παραμένουν απρόσιτα στα φρέσκα φρούτα, σύμφωνα με το .
Το τριμμένο κατεψυγμένο ξύσμα έχει μια απίστευτα έντονη γεύση που ξεπερνά τη δύναμη του φρέσκου ξύσματος. Μπορεί να προστεθεί αμέσως σε αρτοσκευάσματα, σάλτσες ή μαρινάδες, χωρίς να χάνεται χρόνος για πλύσιμο και στέγνωμα φρέσκων λεμονιών.
Το ίδιο το λεμόνι, μετά την απόψυξη, γίνεται πολύ μαλακό και δίνει εύκολα όλο το χυμό του χωρίς σχεδόν κανένα υπόλειμμα. Αυτή η ιδιότητα είναι απαραίτητη όταν πρέπει να αποσπάσετε γρήγορα το μέγιστο δυνατό χυμό για ένα ντρέσινγκ ή ένα ποτό.
Πώς να καταψύξετε λεμόνι για χρήση στην κουζίνα: απίστευτες δυνατότητες των παγοκύβων εσπεριδοειδών
Πολλοί σεφ χρησιμοποιούν εδώ και καιρό αυτή την τεχνική για λεμονάδες και κοκτέιλ όπου η ένταση της νότας των εσπεριδοειδών είναι σημαντική. Η κατάψυξη αλλάζει δραματικά την υφή του πολτού, μετατρέποντάς τον σε ένα λεπτό χυλό.
Ένα τέτοιο λεμόνι μπορεί εύκολα να απλωθεί σε ψάρια ή πουλερικά πριν από το ψήσιμο, δημιουργώντας την τέλεια βάση μαρινάδας. Ο χυμός από ένα αποψυγμένο λεμόνι είναι πιο όξινος και μπορεί να διασπάσει καλύτερα τις σκληρές ίνες του κρέατος.
Ακόμη και τα πικρά χωρίσματα μεταξύ των φέτες χάνουν την πικράδα τους μετά την κατάψυξη, καθιστώντας τη γεύση πιο καθαρή και πιο ισορροπημένη. Η μέθοδος αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν πρέπει να διατηρήσετε μεγάλες ποσότητες εποχιακών λεμονιών που αγοράσατε σε τιμή ευκαιρίας.
Οι κατεψυγμένες φέτες λεμονιού μπορούν να πέσουν κατευθείαν σε νερό ή τσάι – θα δροσίσουν το ποτό και θα του δώσουν ταυτόχρονα γεύση. Οι μεγαλύτερες νοικοκυρές καταψύχουν ακόμη και μισά λεμόνια για να τα χρησιμοποιήσουν για τον καθαρισμό των σανίδων κοπής ή του νεροχύτη.
Μπορείτε να αφαιρέσετε το ξύσμα από ένα κατεψυγμένο λεμόνι με έναν κανονικό τρίφτη κατευθείαν σε μια κατσαρόλα σούπας ή στιφάδο. Αυτό το μικρό μυστικό μετατρέπει ένα συνηθισμένο εσπεριδοειδές σε ένα πολυχρηστικό εργαλείο για τη δημιουργική κουζίνα.
πηγή:dgs2024.nl
