Η εναλλακτική προσθήκη στον καφέ που μειώνει χοληστερόλη, πίεση και φλεγμονή
Αυτή η απλή κίνηση δε θα σας χαρίσει απλώς μια ανανεωμένη γευστική εμπειρία, αλλά και τη δυνατότητα να φροντίσετε την υγεία σας
Αν αναζητάτε μια πιο υγιεινή εκδοχή του πρωινού σας γεύματος, είτε πρόκειται για ένα μπολ δημητριακών, είτε για ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ, μια καλή ιδέα είναι να αντικαταστήσετε το αγελαδινό γάλα με το γάλα σόγιας, υποστηρίζουν Καναδοί ερευνητές σε νέα ανασκόπηση που δημοσιεύεται στο BMC Medicine.
Το γάλα σόγιας, μια φυτική εναλλακτική λύση, απέκτησε για πρώτη φορά δημοτικότητα τη δεκαετία του 1990, λειτουργώντας ως εναλλακτική λύση του παραδοσιακού, αγελαδινού γάλακτος. Ωστόσο, η απήχησή του κάμφθηκε τα τελευταία χρόνια, κυρίως εξαιτίας του επίσημου χαρακτηρισμού του ως «εξαιρετικά επεξεργασμένο τρόφιμο», λόγω της υψηλής προσθήκης σακχάρων. Την ίδια ώρα, άλλα εναλλακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα αμυγδάλου και το γάλα βρόμης, έχουν επίσης γίνει δημοφιλή.