Μετάβαση στο περιεχόμενο

21 Μαΐου 1986: Όταν γεννήθηκε η ελπίδα – και ένας σταρ

21 Μαΐου 1986: Όταν γεννήθηκε η ελπίδα – και ένας σταρ
Σαν σήμερα, στις 21 Μαΐου 1986, σημειώθηκε στην Ελλάδα μια ξεχωριστή στιγμή τόσο για την ιατρική όσο και για την κοινωνία

Γεννήθηκαν τα πρώτα τρίδυμα παιδιά μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης. Μια μέθοδος τότε πρωτοποριακή και συχνά αμφισβητούμενη, που έμελλε να αλλάξει τη ζωή χιλιάδων οικογενειών.

Ανάμεσα στα τρία νεογέννητα ήταν κι ένα αγόρι που θα ξεχώριζε χρόνια αργότερα στη μουσική σκηνή της χώρας: ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Μαζί με τα αδέλφια του, Κατερίνα και Παύλο, ήταν οι πρώτοι στην Ελλάδα που γεννήθηκαν με τη βοήθεια της επιστήμης — μόλις οκτώ χρόνια μετά το πρώτο παιδί του σωλήνα στον κόσμο, στη Βρετανία.

Η είδηση τότε έκανε τον γύρο των ΜΜΕ, προκαλώντας θαυμασμό αλλά και αντιδράσεις. Η μητέρα των παιδιών μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία της, βοηθώντας να αλλάξει σταδιακά η στάση της κοινωνίας απέναντι στην εξωσωματική.

Ο Κωνσταντίνος, μεγαλώνοντας, ακολούθησε τη μουσική, έμαθε πιάνο και κιθάρα και με ταλέντο και συνέπεια κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της γενιάς του. Ποτέ δεν έκρυψε την υπερηφάνειά του για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε στη ζωή, αναδεικνύοντας με τον δικό του τρόπο τη σημασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η ιστορία των τριδύμων δεν είναι απλώς μια επιστημονική πρωτιά — είναι ένα σύμβολο της δύναμης της επιστήμης, της πίστης και της αγάπης για ζωή. Και το γεγονός πως ένα από αυτά τα παιδιά έγινε φωνή της Ελλάδας, κάνει την ιστορία ακόμη πιο όμορφη.



Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας
Συμφωνώ