Ποια ελληνικά νησιά ξεχώρισαν φέτος τον Δεκαπενταύγουστο

paros

Ανακαλύψτε τα ελληνικά νησιά που προτιμήθηκαν περισσότερο από τους ταξιδιώτες τον Δεκαπενταύγουστο 2024.

Ο Δεκαπενταύγουστος 2024 επιβεβαίωσε την αγάπη των ταξιδιωτών για τα ελληνικά νησιά, με τις Κυκλάδες να βρίσκονται και πάλι στην κορυφή των προτιμήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία επιβατικής κίνησης πλοίων μέσω του Ferryhopper, η Πάρος, η Νάξος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Τήνος βρέθηκαν στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, με τους ξένους και Έλληνες ταξιδιώτες να κατακλύζουν τα λιμάνια αυτών των νησιών. Ωστόσο, η Σαντορίνη παρουσίασε μια ελαφρά μείωση στη δημοτικότητά της σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά.

Στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών, παρατηρήθηκαν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τους ξένους επισκέπτες. Οι Έλληνες επέλεξαν κυρίως την Τήνο, την Αίγινα, τη Νάξο, τη Σύρο, την Πάρο, την Κρήτη, την Άνδρο, την Κέρκυρα, τη Μύκονο και την Κύθνο. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι νέες γενιές Ελλήνων ταξιδιωτών, όπως οι GenZers και οι Millennials, προτίμησαν προορισμούς όπως η Νάξος, η Τήνος, η Πάρος, η Σύρος και η Κρήτη, αφήνοντας τη Σαντορίνη εκτός των κορυφαίων προτιμήσεων, όπως παρατηρήθηκε και κατά τη διάρκεια του Πάσχα και του Αγίου Πνεύματος.

Ταυτόχρονα, νέοι προορισμοί ανέβηκαν στην εκτίμηση των ταξιδιωτών φέτος, με τη Λευκάδα να σημειώνει αύξηση 1124%, την Κεφαλονιά 665%, τη Σκόπελο 274%, τα Χανιά 130%, την Ικαρία 91% και τη Λέσβο 80%.

Στον αντίποδα, οι Αμερικανοί και Γάλλοι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι προτίμησαν παραδοσιακά τουριστικά νησιά όπως η Πάρος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Νάξος και η Μήλος.

Η επιβατική κίνηση κατέγραψε αύξηση και σε δρομολόγια από τη Βόρεια Ελλάδα, όπως το Καβάλα – Λήμνος, Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, Βόλος – Σκιάθος, Μαντούδι – Σκόπελος και Θεσσαλονίκη – Σκόπελος. Επιπλέον, αυξημένη ήταν η ζήτηση για δρομολόγια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με τις γραμμές Μαρμαρίδα – Ρόδος, Αϊβαλί – Λέσβος, Φετίγιε – Ρόδος και Τσεσμέ – Χίος να καταγράφουν υψηλή κίνηση.

Από τα στοιχεία αυτά φαίνεται να διαμορφώνεται μια νέα τάση, με τους ταξιδιώτες να επιλέγουν λιγότερο τουριστικούς προορισμούς, γεγονός που αποτυπώνεται και στη μείωση του μέσου κόστους ανά κράτηση κατά 3%, δείχνοντας μια προτίμηση για πιο οικονομικά ταξίδια.

Πηγή: thehappynews.gr



Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας
Συμφωνώ
Μετάβαση στο περιεχόμενο