Ο νέος τρόπος για τη διάγνωση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Ο νέος τρόπος για τη διάγνωση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Οι γιατροί μπορεί σύντομα να έχουν έναν νέο, υψηλής τεχνολογίας τρόπο για τη διάγνωση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας χρησιμοποιώντας ειδικές σαρώσεις ματιών.

Αυτή η συναρπαστική ανακάλυψη από το κορυφαίο τμήμα Μηχανικών μας θα μπορούσε να καταστήσει ευκολότερο και γρηγορότερο για τους ανθρώπους να ανακαλύψουν εάν έχουν Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Μια νέα προσέγγιση

Τα μάτια συνδέονται άμεσα με τον εγκέφαλο, έτσι μπορούν να εμφανίσουν πρώιμα σημάδια εγκεφαλικών προβλημάτων όπως η Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Οι ερευνητές συνδύασαν δύο τύπους σαρώσεων ματιών με έξυπνα προγράμματα υπολογιστή που μπορούν να εντοπίσουν μικροσκοπικές αλλαγές στο μάτι. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι πρώιμα σημάδια της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, ακόμη και πριν εμφανιστούν άλλα συμπτώματα.

Οι δύο σαρώσεις ματιών που χρησιμοποιούνται είναι: Οπτική τομογραφία συνοχής (OCT) και οφθαλμοσκόπηση με λέιζερ υπερύθρων (IR-SLO).

Διδάσκοντας στους υπολογιστές να εξετάζουν αυτές τις σαρώσεις, οι γιατροί μπορεί να είναι σε θέση να κολλήσουν Σκλήρυνση κατά πλάκας νωρίτερα από ποτέ.

Μελλοντικές δυνατότητες

Εάν αυτή η νέα προσέγγιση χρησιμοποιηθεί ευρέως, θα μπορούσε να σημαίνει μεγάλες αλλαγές για τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας:

  • Ταχύτερη διάγνωση
  • Λιγότερο επεμβατικές εξετάσεις (δεν χρειάζονται επώδυνες διαδικασίες)
  • Πρώιμη θεραπεία, η οποία θα μπορούσε να επιβραδύνει τη νόσο
  • Πιο άνετη εμπειρία (οι σαρώσεις ματιών είναι γρήγορες και ανώδυνες)

Ενώ αυτά τα αποτελέσματα είναι συναρπαστικά, χρειάζεται περισσότερη έρευνα προτού αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νοσοκομεία και κλινικές παντού.

Οι ερευνητές θέλουν να το δοκιμάσουν σε μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων για να βεβαιωθούν ότι λειτουργεί καλά για όλους.

*Σημείωση – η παραπάνω εικόνα είναι ένα γραφικό που δημιουργήθηκε με AI.

Μάθετε περισσότερα

Πηγή: www.durham.ac.uk



Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας
Συμφωνώ
Μετάβαση στο περιεχόμενο