Κορυφαίες συμβουλές για καλοκαιρινές διακοπές χωρίς άγχος

Κορυφαίες συμβουλές για καλοκαιρινές διακοπές χωρίς άγχος

Εάν έχετε σκλήρυνση κατά πλάκας και σχεδιάζετε διακοπές, θα ξέρετε ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολο να είστε αυθόρμητοι.

Το κατάλυμα θα είναι προσβάσιμο; Ποιοι είναι οι κανόνες για την ταξιδιωτική ασφάλιση ή τη λήψη των φαρμάκων σας; Πώς θα αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της ΣΚΠ όσο λείπετε από το σπίτι;

Το να σκέφτεσαι μπροστά μπορεί να σημαίνει λιγότερο άγχος και ένα πιο ευχάριστο διάλειμμα. Ακολουθεί μια λίστα ελέγχου με πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη στα σχέδια των διακοπών σας, ωστόσο η ΣΚΠ σας επηρεάζει.


Βρίσκοντας τις κατάλληλες διακοπές για εσάς

Έχοντας σκλήρυνση κατά πλάκας δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστείτε όταν πρόκειται για διακοπές. Μπορείτε να ταιριάξετε την επιθυμία σας για διασκέδαση, χαλάρωση ή περιπέτεια με τον προϋπολογισμό σας και τις ανάγκες προσβασιμότητας. Ο προγραμματισμός εκ των προτέρων είναι βασικός, καθώς οι προσβάσιμες διακοπές συχνά γίνονται κράτηση πολύ καιρό εκ των προτέρων.

Μόλις βρείτε ένα μέρος που σας αρέσει, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε απευθείας με το θέρετρο ή το κατάλυμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε ότι μπορούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες προσβασιμότητας πριν κάνετε κράτηση. Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχει ανελκυστήρας στο ξενοδοχείο, αλλά υπάρχει πρόσβαση χωρίς βήμα σε όλους τους χώρους; Υπάρχει χώρος στο μπάνιο για την καρέκλα σας, ώστε να μπορείτε να μπαίνετε και να βγαίνετε από το ντους;


Μένοντας άνετα, ανεξάρτητα από τον καιρό!

Πολλοί άνθρωποι με σκλήρυνση κατά πλάκας βρίσκουν ότι η ζέστη μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά τους, οπότε αν ταξιδεύετε σε μια ζεστή χώρα (ή αν υπάρχει καύσωνας) σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε για ζεστό καιρό στο προκαταβολή. Η ευαισθησία στη θερμότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορους τρόπους, όπως:

  • Πίνοντας τακτικά κρύα ποτά κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μπουκάλι ψεκασμού, ψεκάστε το πρόσωπό σας με κρύο νερό
  • Να βρέχετε τους καρπούς σας με κρύο νερό
  • Χρήση ανεμιστήρα χειρός όταν βρίσκεστε έξω
  • Τρώγοντας ελαφριά γεύματα, όπως μια σαλάτα
  • Κάνοντας ένα δροσερό μπάνιο ή ντους.

Η ευαισθησία στο κρύο μπορεί επίσης να προκαλέσει έξαρση των συμπτωμάτων της ΣΚΠ. Εάν φεύγετε κάπου όπου ο καιρός μπορεί να είναι δροσερός, φροντίστε να έχετε αρκετά ρούχα μαζί σας για να μπορείτε να νιώσετε άνετα.


Απολαύστε τις διακοπές σας!

Όλες οι ώρες σχεδιασμού και έρευνας γίνονται. Τελικά καταφέρατε να φτάσετε στον προορισμό που επιλέξατε, είτε πρόκειται για μια αμμώδη παραλία, μια ζεστή καμπίνα ή ένα υπέροχο ξενοδοχείο. Φροντίστε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις διακοπές σας!

Πηγή: mstrust.org.uk



Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας
Συμφωνώ
Μετάβαση στο περιεχόμενο