Γιάννης Μόσχος: Ένας καλλιτεχνικός διευθυντής πρέπει να παράγει έργο…

Γιάννης Μόσχος: Ένας καλλιτεχνικός διευθυντής πρέπει να παράγει έργο...

Γιάννης Μόσχος: “Ένας καλλιτεχνικός διευθυντής πρέπει να παράγει έργο, αλλά ασχολείται μέχρι και με την αλλαγή μιας λάμπας”

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση – απολογισμός με τον απερχόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Γιάννη Μόσχο, με αφορμή την παράσταση “Κληρονομιά” του Μάθιου Λόπεζ που σκηνοθετεί στη Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”.

Η νέα σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου στο Εθνικό Θέατρο, στο έργο “Η Κληρονομιά” του Μάθιου Λόπεζ, που κάνει πρεμιέρα στη Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος” στις 13 Φεβρουαρίου, στάθηκε η αφορμή για μια συζήτηση με τον απερχόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Η κουβέντα μας δεν θα μπορούσε να μην στραφεί και στη θητεία του: στις εντυπώσεις του από τη διοικητική του πορεία, στις δυσκολίες και τις επιτυχίες που τη σημάδεψαν, αλλά και στις αλλαγές που ονειρεύεται για το μέλλον του θεσμού. Η θητεία του υπήρξε γεμάτη προκλήσεις, ανατροπές και διαρκή μάθηση, καθώς κλήθηκε να ισορροπήσει ανάμεσα στη διαχείριση ανθρώπινων σχέσεων, στις σύνθετες διοικητικές δομές και στην πραγμάτωση του καλλιτεχνικού του οράματος. Διαβάστε όσα μας είπε.

Η θητεία σου ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σού έδωσε νέες προοπτικές ή σου αποκάλυψε πλευρές του εαυτού σου που δεν γνώριζες;
Ήταν μεγάλη εμπειρία να είμαι καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Νομίζω ότι με ωρίμασε από πολλές απόψεις. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς έναν τόσο μεγάλο οργανισμό. Και, φυσικά, μέχρι να καταλάβει κανείς πώς να διαχειρίζεται τα πράγματα κάνει λάθη. Γι’ αυτό πιστεύω ότι η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή χρειάζεται να είναι μεγαλύτερης διάρκειας. Μου πήρε περίπου έναν χρόνο για να κατανοήσω πώς λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα το Εθνικό Θέατρο και να κατανοήσω πλήρως όλες τις πτυχές αυτής της θέσης. Κατάλαβα, επίσης, ότι μόνο το 10% της δουλειάς αφορά τον καλλιτεχνικό τομέα, το υπόλοιπο 90% αφορά πρακτικά, οικονομικά και διοικητικά ζητήματα, τουλάχιστον με τον
τρόπο που λειτουργεί το Εθνικό Θέατρο.

 

πηγή:www.thetoc.gr



Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας
Συμφωνώ
Μετάβαση στο περιεχόμενο