Συνταγές για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή

1. Σαλάτα Κινόα με Λαχανικά και Αβοκάντο

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Ξεπλύνετε την κινόα και βράστε τη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ανακατέψτε την βρασμένη κινόα με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

2. Σολομός στο Φούρνο με Ασπαράγγια και Γλυκοπατάτες

Υλικά:

  • 2 φιλέτα σολομού
  • 1 μάτσο ασπαράγγια, κομμένα τα άκρα
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί και αλατοπιπερώστε.
  3. Προσθέστε τα ασπαράγγια και τις γλυκοπατάτες γύρω από τον σολομό.
  4. Ρίξτε το ελαιόλαδο πάνω από τον σολομό και τα λαχανικά.
  5. Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού πάνω από τον σολομό.
  6. Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι ο σολομός να είναι καλά μαγειρεμένος και οι γλυκοπατάτες να είναι τρυφερές.
  7. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο άνηθο πριν το σερβίρισμα.

3. Γιαούρτι με Μέλι, Καρύδια και Φρούτα

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα φρούτα (π.χ. μούρα, φράουλες, μπανάνα)

Οδηγίες:

  1. Τοποθετήστε το γιαούρτι σε ένα μπολ.
  2. Ρίξτε το μέλι πάνω από το γιαούρτι.
  3. Προσθέστε τα καρύδια και τα φρέσκα φρούτα.
  4. Ανακατέψτε ελαφρώς και σερβίρετε.

4. Κοτόπουλο Σούβλας με Σπανάκι και Καρότα

Υλικά:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μάτσο σπανάκι, πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Οδηγίες:

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και σωτάρετε μέχρι να αρωματιστεί.
  3. Προσθέστε τα φιλέτα κοτόπουλου και μαγειρέψτε μέχρι να είναι καλά μαγειρεμένα και από τις δύο πλευρές.
  4. Προσθέστε το σπανάκι και τα καρότα και σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε το χυμό λεμονιού.
  6. Σερβίρετε ζεστό.

Αυτές οι συνταγές είναι ισορροπημένες και πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, ιδανικές για μια υγιεινή διατροφή. Καλή σας όρεξη!



Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας
Συμφωνώ
Μετάβαση στο περιεχόμενο